Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

В Україні буде розроблено правопис кримськотатарської мови

0 158

Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив розпорядження щодо розроблення правопису кримськотатарської мови з використанням алфавіту цієї мови на основі латинської графіки.

Таке рішення стало результатом роботи засідання Національної комісії з питань кримськотатарської мови, які проходять під співголовуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Розробити новий правопис доручено Державній службі з етнополітики та свободи совісті й МОН. Ця наукова робота буде здійснюватися за участю Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також Меджлісу кримськотатарського народу.

Використання латинського алфавіту полегшить вивчення кримськотатарської мови як етнічними кримськими татарами, так і всіма охочими.

 

 

 

 

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Автор

Залиште коментар