Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Блок Кличка оскаржив у суді комунальні тарифи Черновецького

0 101

Нові тарифи на житлово-комунальні послуги для населення оскаржені у Шевченківському суді. Позов подав один із лідерів Блоку Кличка у Київраді, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський. Про це «proUA» повідомили у прес-службі депутата.

«Якщо Черновецький пішов тарифною війною проти всіх мешканців Києва, то зупинити його може лише закон. Наша вимога єдина: визнати розпорядження Черновецького про підвищення тарифів незаконним та скасувати його. Саме цього чекають мільйони мешканців Києва, яких столична влада залишила напризволяще», – вважає Андріївський.

На переконання Андрієвського, головною юридичною підставою для задоволення його позовних вимог є відсутність прозорих механізмів формування тарифів. «Здирницькі ціни Черновецького взяті навіть не зі стелі, а зі стратосфери, без жодного фінансово-економічного обґрунтування. Впевнений, що закон стане на перепоні жадібності Черновецького», – зазначив він.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація підвищила тарифи на опалювання, холодну, гарячу воду і водовідведення для населення на 48,1-109,5% з 1 лютого, при цьому зберігши на колишньому рівні дані тарифи для малозабезпечених городян.

З 1 лютого також вводиться поетапне підвищення тарифів за утриманням будинків і прибудинкових територій (квартплата) до економічно обгрунтованого рівня.

Також нагадаємо, що Міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко виступає за державне регулювання встановлення тарифів на комунальні послуги для споживачів Києва.

Джерело:

proUA

Автор

Залиште коментар