Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Порушено кримінальну справу проти керівництва танкобудівного заводу

0 79

Управління Служби безпеки України в Харківській області порушило проти посадовців ДП «Завод ім. Малишева» кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах, повідомляє proUA з посиланням на «Дело».

Як повідомляє видання в 2006 році завод отримав від Укрсоцбанку кредит загальною сумою 6,62 млн. доларів під заставу нерухомості заводу – центральної лабораторії. Навесні 2007 року представники банку звернулися до суду, оскільки до встановленої дати завод кредиту не повернув. В результаті судового розгляду Господарський суд Харківської області визнав право Укрсоцбанку продати будівлю центральної лабораторії заводу. Оспорюване приміщення опинилася в приватних руках — у власності компанії «Еко-комуненерго», і тепер завод користується  лабораторією лише на праві орендаря. За непідтвердженими даними, щомісячно харківське державне підприємство віддає «Еко-комуненерго» 0,6 млн. грн.

Однак, харківський танкобудівний завод є підприємством, яке не підлягає приватизації і в заставу має право передавати лише об’єкти, які не пов’язані з ним в єдиний виробничий комплекс. Проте в Мінпромполітики пішли назустріч і дозволили “малишевцям” узяти кредит, «заклавши» свою лабораторію.

У 2010 році прокуратура Харківської області звернулася до суду з вимогою переглянути рішення про право банку продати будівлю, що належала заводу. У прокуратурі послалися на результати перевірки підприємства КРУ в 2009-му. У КРУ стверджують, що завод не мав права передавати лабораторію в заставу, оскільки вона є невід’ємною частиною «виробничого процесу підприємства».

Також в своєму зверненні до суду відомство відзначило, що в травні 2010 року ними було отримано лист СБУ, який свідчить про те, що була порушена кримінальна справа за фактом розкрадання посадовцями чужого майна, а саме центральній лабораторії заводу. У липні цього року Господарський суд Харківської області погодився переглянути своє рішення з урахуванням нових обставин.

Теги: Новини права, Державне підприємство “Завод імені Малишева”, СБУ, кримінальна справа, Кримінальний кодекс України, кредит, танкобудування в Україні, танк, танкостроительный завод, уголовное дело, новости права

Джерело:

proUA

Автор

Залиште коментар