Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

МВС планує запровадити інститут особистої поруки

0 85

Департамент кадрового забезпечення Міністерства внутрішніх справ України розробив проект наказу про запровадження в органах внутрішніх справ інституту особистої поруки, повідомляє proUA.

Інститут поруки вже успішно використовується в Німеччини, Польщі, Росії, Білорусі та США. Головними його завданнями є формування висококваліфікованої міліцейської керівної ланки, об’єктивності в ухваленні кадрових рішень та усунення корупційних ризиків при цьому, зменшення плинності кадрів.

Поручителями на добровільних засадах можуть бути лише працівники органів внутрішніх справ, як мінімум з п’ятирічним позитивним стажем служби, які не мають діючих дисциплінарних стягнень й не менше року працюють разом із особою, щодо якої оформляється порука.

В міністерстві вважають, що інститут поруки може зміцнити службову дисципліну, попередити надзвичайні події серед особового складу, та покращити відбір кандидатів на службу в міліцію.

«Це свого роду і наставництво, і персональна відповідальність», – зазначив заступник начальника Департаменту кадрового забезпечення-начальник управління з питань комплектування і проходження служби МВС України Віктор Слівінський.

Зараз фахівці Міністерства внутрішніх справ надають правову оцінку проекту.

Теги:

Новини права, інститут особистої поруки, поручитель, служба в міліції, вакансії
Новости права, личная порука, Министерство внутренних дел Украины

Джерело:

proUA

Автор

Залиште коментар