Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Правовий захист дітей не працює

0 88

Після звіту українського уряду про виконання Конвенції ООН з прав дитини в Женеві для України були ухвалені спеціальні рекомендації. Комітет ООН з прав дитини висловив стурбованість тим, що реформа держуправління в Україні може призвести до погіршення захисту і соціальних послуг для дітей. Як відзначено в рекомендаціях, причина полягає в тому, що міністерство, яке раніше опікувалося проблемами сім’ї та дітей нині реорганізоване у відомство, яке відповідає за освіту, науку, молодь і спорт, а сім’я та діти випали з списку пріоритетів влади.

Також Комітет занепокоєний тим, що його попередні зауваження про систематичне врахування у держбюджеті асигнувань на дитячі програми Україна не виконала. Більше того, 2010 року заходи, передбачені Національним планом щодо впровадження Конвенції ООН про права дитини, були профінансовані українським урядом лише на 2% від потреби.

В Україні відбувається повернення до каральних методів роботи з дітьми, попереджає комітет, а також залишається велика кількість дітей, позбавлених батьківської опіки. Водночас батьки у складних життєвих обставинах не отримують належної підтримки з боку влади в процесі виховання дитини.

На виконання всіх рекомендацій комітету ООН з прав дитини Україна має сім років. Наступного разу Україна звітуватиме в ООН про захист прав дітей у вересні 2018 року.

Теги:

ООН, права дитини

Автор

Залиште коментар