Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Збитки від дій Луценка на посаді міністра оцінили в мільйон

0 95

Генпрокуратура оцінила збитки, яких завдав державі екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в результаті святкування Дня міліції в 2008 і 2009 роках у 609 тисяч гривень. Загальна сума збитків від дій міністра на своїй посаді, за підрахунками слідчих, – мільйон гривень. Згідно з матеріалами судової справи, провина Луценко полягає в тому, що він перевищив свої повноваження, коли давав санкцію виділити ці кошти на організацію урочистих заходів у палаці “Україна”, пише газета “Дело”.

На думку ГПУ, це рішення суперечило постанові Кабміну від 2008 року про обмеження видатків у держструктурах у зв’язку з кризою. Кримінальну справу за цим фактом було порушено 24 січня 2011 року.

Як відомо, крім цієї справи, щодо колишнього міністра порушено ще дві – за зловживання владою під час розслідуванні справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, а також за призначення високої пенсії та підвищення по службі особистого водія Луценка.

Раніше Генпрокуратура повідомляла, що Юрію Луценку і його колишньому водієві Леоніду Приступлюку 13 грудня 2010 було висунуто остаточне обвинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі на суму 360 тис. грн, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Таким чином, загальна сума збитків, які слідство пред’являє Луценкові, становить майже 1 млн. грн.

Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року. Всі три справи об’єднані в одну, матеріали справи складають 48 томів.

З 31 січня Луценко разом з адвокатом почали знайомитися з матеріалами справи. Днями Печерський районний суд Києва продовжив утримання екс-міністра під вартою до 27 квітня 2011 року.

Теги:

Ю.Луценко, Генеральна прокуратура

Джерело:

ТСН

Автор

Залиште коментар