Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Жертва на шляху недоторканого

0 97

Охоронець народного депутата Володимира Ландика, який побив співробітника ДАІ Олексія Косякова, перебуває у розшуку. Про це заявила керівник прес-служби УМВС в Луганській області Тетяна Погукай, передає Остров.”Людину, яка завдала тілесних ушкоджень сержанту ДАІ, ми поки що не знайшли. Її немає за місцем проживання. Але знайдемо обов’язково”, – сказала Погукай.

За її словами, помічника Ландика може бути притягнуто до відповідальності за статтею 364 КК України, яка передбачає відповідальність за заподіяння тілесних ушкоджень. “Але я це тільки припускаю як юрист, а точно протиправні дії будуть кваліфіковані працівниками прокуратури, які займаються розслідуванням інциденту”, – зазначила Погукай. Вона також повідомила, що охоронець Ландика не є співробітником правоохоронних органів.

Відповідаючи на запитання журналістів про заяви Ландика про те, що він має в своєму розпорядженні відеозапис, на якому відображено факт вимагання в нього хабара, начальник прес-служби повідомила, що такого запису немає. “Так, я знаю, що Володимир Іванович говорив про те, що він передав до прокуратури такий відеозапис. Але якщо б такий відеозапис дійсно було передано, я сказала б вам про це. Але я вам про це не говорю”, – сказала вона.

Погукай заявила, що конфлікт між народним депутатом і співробітником ДАІ, який стався 12 лютого, не був “політичним замовленням”: “Автомобіль, в якому їхав нардеп, справді рухався з порушеннями правил дорожнього руху, тому його і зупинили. Як співробітник ДАІ міг дізнатися, хто їде в авто? Тим більше, зареєстрованому не на самого Ландика, а на його дружину”.

Нагадаємо, луганські інспектори звинуватили Ландика в тому, що той наказав своєму охоронцеві побити їхнього колегу Олексія Косякова. Міліціонери запевняють, що мають на руках аудіофайли розмови нардепа з інспектором. Там, кажуть – суцільний мат в бік сержанта, керівника міського ДАІ та очільника обласного управління МВС. Крім того, є свідки того, як охорона нардепа била інспектора. За отримані синці принципового правоохоронця ще й можуть нагородити. “Направлені документи з проханням проханням заохотити працівника міліції за проявлену принциповість і за зразкове виконання своїх осадових обов’язків”, – каже керівник відділу УМВС України в Луганській області Тетяна Погукай.

Сам Ландик відкинув звинувачення у побитті. Він заявив, що начальники ДАІ “зовсім розперезалися”, наказавши брати гроші на дорогах навіть з народних депутатів. Ландик вважає, що даїшники його зупинили навмисно – вони знали номер його автомобіля.

Як би там не було — факт залишається фактом: інспектор ДАІ, який зважився зупинити машину одного із недоторканих на українських дорогах, потратив зі струсом мозку до Луганської обласної клінічної лікарні, де перебуває й дотепер. “На даний час він отримує весь комплекс лікування, який необхідне в даній ситуації. Стан стабільний на лікування реагує адекватно”, – каже заступник головного лікаря Луганської обласної клінічної лікарні Сергій Бабенко.

Теги:

Ландик, ДАІ

Автор

Залиште коментар