Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

26 млн грн повеневих коштів було розтрачено

0 91

Значну частину коштів, спрямованих з бюджету України на ліквідацію наслідків повені 2008 року у Західній Україні використано не за цільовим призначенням. У зв’язку з цим порушено 166 кримінальних справ, з яких 115 вже скеровано до суду. Збитки у кримінальних справах становлять 26,2 млн грн, з яких у ході досудового слідства відшкодовано 5,6 млн грн.

Мали місце випадки незаконного призначення громадянам грошової допомоги, фальсифікації документів про обсяги виконаних робіт, безпідставного складання кошторисів на ремонт об’єктів, які не пошкоджені повінню.

Для відшкодування інших коштів пред’явлено позови та накладено арешти на майно обвинувачених.

Зокрема прокуратурою Чернівецької області 11 березня поточного року направлено до суду кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України щодо заступника начальника Головного управління регіонального розвитку обласної державної адміністрації та керівників 5 підприємств, які зловживаючи владою і службовим становищем розікрали державні кошти на суму 5 млн. грн., що були виділені на подолання наслідків стихії у 2008 році (будівництво 16 мостів у Глибоцькому і Заставнівському районах).

Перевірки з цих питань тривають. Наразі за участі органів Держфінінспекції перевіряється законність використання понад 150 млн грн, виділених на подолання наслідків повені.

Нагадаємо, паводок на заході України 2008 року – стихійне лихо, що сталося влітку 2008 року через інтенсивні грозові дощі і, як результат, різке підняття рівня води в річках. Пік повені припав на 23 – 27 липня, вона вважається найбільшою в історії Західної України за останні 60 років.

Вже після піку повені, 28 липня на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей було підтоплено 40 тисяч 601 житловий будинок і 33 тисячі 882 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 360 автомобільних і 561 пішохідний міст, розмито 680,61 км автомобільних доріг. Загальні збитки від повені оцінювалися на суму 3 – 4 млрд грн. Окрім Західної України постраждали від повені сусідні регіони Молдови, Румунії, Словаччини та Угорщини.

Джерело:

Захід-Нет

Автор

Залиште коментар