Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Проти ДАІшника, який вимагав хабара через перекладача, порушили справу

0 77

Прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу проти місцевого інспектора ДАІ, який змусив сплатити хабар громадянина Бельгії.

Подія сталася біля села Мангуш (Донецька область). ДАІшник зупинив «Мерседес», який належить бельгійцю, за порушення правил дорожнього руху – водій повернув не з того ряду.

Порушник визнав здійснення порушення і був готовий заплатити штраф. Однак ДАІшник не поспішав складати протокол. Він почав вимагати у бельгійця 1500 гривень, щоб «зам’яти інцидент», у той час як штраф склав би 340 гривень.

Бельгієць не розумів російську мову, і ДАІшник пояснював, що він хоче, через перекладачку, яка супроводжувала громадянина Бельгії.

Водій віддав гроші ДАІшнику, однак потім вирішив порадитися в своєму посольстві, чи правильно він вчинив. Там наполягли, щоб чоловік написав заяву про здирництво у міліцію.

ДАІшнику загрожує або штраф до 25,5 тисяч гривень, або ж позбавлення волі на строк до 5 років.

Теги:

ДАІ, хабарництво

Джерело:

Тиждень

Автор

Залиште коментар