Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Херсонський юрист через ВСУ хоче змусити Януковича виконати передвиборні обіцянки

0 87

Херсонський юрист Дмитро Ільченко, який судиться з президентом України Віктором Януковичем через невиконання ним передвиборних обіцянок, подав апеляцію до Верховного суду України. Ільченко повідомив, що 11 серпня він подав до ВСУ апеляцію на рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), який відмовився визнати протиправною бездіяльність президента Януковича, що виявилося у невиконанні його передвиборних обіцянок.

Незважаючи на те, що в рішенні ВАСУ було вказано, що воно остаточне і оскарженню не підлягає, Ільченко таки подав апеляцію до ВСУ.

В апеляції Дмитро Ільченко просить ВСУ прийняти апеляційну скаргу до розгляду, а також скасувати рішення Вищого адміністративного суду України від 21.07.2011 року, і винести нове, яким його позов задовольнити.

Зокрема, у позові Ільченко просить суд визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича у зв’язку з тим, що досі не запроваджено податкових канікул для малого бізнесу терміном на п’ять років, не відбулося зниження ПДВ до 17% і не здійснено переходу на контрактну службу в армії.

Також позивач просить суд зобов’язати відповідача внести до Верховної Ради України законопроекти про введення податкових канікул для малого бізнесу на 5 років, зниження ПДВ до 17% невідкладно, зниження податку на прибуток до 19% невідкладно, про контрактну армію. І стягнути з відповідача 5 грн 10 коп. судових витрат.

Інформація про те, чи прийняв Верховний суд України зазначену апеляцію до розгляду, наразі відсутня.

Нагадаємо, що в червні з позовом до суду звернувся Дмитро Ільченко, який звинуватив президента України в тому, що, всупереч його передвиборним обіцянкам, досі не запроваджено податкових канікул для малого бізнесу терміном на п’ять років, не знижено ПДВ до 17% і не здійснено переходу на контрактну службу в армії. В свою чергу Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича через невиконання ним обіцянок, даних напередодні виборів глави держави 2010 року.

Теги:

Ільченко Дмитро, адміністративний позов, ВСУ

Автор

Залиште коментар