Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Доступ до публічної інформації стає темою звернення до суду

0 87

Держкомтелерадіо проаналізував звернення громадян до центральних органів виконавчої влади щодо отримання інформації. Від часу прийняття Закону України «Про доступ до публічної інформації» до органів влади надійшло 16270 запитів на інформацію. Найчастіше за інформацією зверталися громадяни — 6853, змі — 3709, юридичні особи — 3119,

Об’єднання громадян без статусу юридичної особи – 364.

Задоволено – 13542 запитів, відмовлено – 76; опрацьовується – 379, надіслано належному розпоряднику інформації – 2273.

Крім того, запроваджено моніторинг судових рішень, прийнятих у зв’язку з порушенням права на одержання публічної інформації.

Судами України розглянуто 133 справи щодо доступу до публічної інформації. Позовні вимоги задоволено або задоволені частково – у 69 випадках. По 64 справах – відмовлено у задоволені позову.

Перше на що скаржаться і подають в суд – ненадання відповіді на запит або надання відповіді не по суті запиту, друге – порушення строку надання відповідей, третє – неправомірне, на думку позивачів, переадресування запиту іншому розпоряднику інформації і неправомірне віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, четверте – надання неповної інформації.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар