Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Голова ВСУ П.Пилипчук зустрівся з послом США Джоном Теффтом

0 75

Петро Пилипчук подякував високим гостям за ініціативу проведення такої зустрічі і висловив сподівання, що тісна співпраця американських державних інституцій, у тому числі й Посольства США в Україні, з судовою владою України та Верховним Судом продовжиться й надалі.

Голова Верховного Суду України висловив подяку пану Послу і за підтримку Верховного Суду України, зокрема, за участь і виступ на круглому столі «Роль верховного суду в захисті прав людини на національному рівні», що відбувся у вересні минулого року. Досвід США в утвердженні демократичних засад держави, забезпеченні незалежності судової влади є надзвичайно важливим і для української судової системи, зауважив Петро Пилипчук.

У свою чергу Джон Ф. Теффт привітав Петра Пилипчука з обранням його Головою Верховного Суду України і побажав успіхів у діяльності з  утвердження  в державі верховенства права та відстоювання незалежності судової системи. Саме це є основою всіх демократичних процесів у країні, зазначив пан Посол. У цьому зв’язку він висловив стурбованість законодавчим обмеженням повноважень і процесуальних дій ВСУ, що звужує його можливості у забезпеченні громадянам України судового захисту на національному рівні.

Сторони обговорили також необхідність прийняття в Україні нового Кримінально-процесуального кодексу, більш широкого застосування в кримінальному процесі такого запобіжного заходу як звільнення під заставу  та запровадження такого заходу як домашній арешт, що неодмінно  призведе до скорочення термінів перебування арештованих у слідчих ізоляторах.

Теги:

Верховний Суд України, Пилипчук Петро

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар