Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Євгенія Тимошенко вимагає від ГПУ порушити справу за катування її матері

0 85

Євгенія Тимошенко у п’ятницю передала до Генпрокуратури заяву про вчинення злочину щодо її матері, екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба партії “Батьківщина”.

За словами Євгенії Тимошенко, її непокоїть те, що в місцях позбавлення волі люди, в тому числі і її мати, піддаються катуванню, що згідно вітчизняного та міжнародного законодавства є злочином.

Євгенія Тимошенко заявила, що її обурює той факт, коли люди, які давали клятву Гіппократа, «фальсифікують діагнози щодо людини, яка не може рухатися і постійно відчуває біль, даючи таким чином проводити слідчі дії проти моєї матері».

 «Коли вона не може рухатися і вставати, співробітники МОЗу кажуть їй, що вона повинна більше рухатися і виконувати якісь фізичні вправи. А коли її насильно везуть до суду, то у діагнозах пишуть, що вона знаходиться у хорошому стані здоров’я. Вона втрачає свідомість на дві години, а наступного дня кажуть, що цього не було», – наголосила донька Юлії Тимошенко.

 За її словами, всі ці факти щодо порушення прав Юлії Тимошенко були викладені у заяві на ім’я Генерального прокурора Віктора Пшонки.

 «Я сподіваюся, що Генпрокуратура розгляне всі ці факти і відкриє кримінальну справу», – сказала вона.

Теги:

справа Тимошенко

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар