Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Конституційна Асамблея: круглий стіл про її роль та статус

0 90

Голова Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї Леонід Кравчук наголосив на актуальності для України питання конституційної реформи. «Ми маємо привести нашу Конституцію у відповідність до вимог часу. Орієнтиром для нас повинні бути європейські цінності, зокрема верховенство права, а також права та свободи людини», – зазначив він.

Директор Інституту держави і права ім. В.М.Корецького НАН України Юрій Шемшученко, у свою чергу, наголосив на важливості залучення до напрацювання змін до Конституції широкого кола експертів і фахівців. На його думку, основним завданням Конституційної Асамблеї повинна бути розробка пропозицій щодо змін до Основного закону з урахуванням інтересів усіх верств суспільства.

А от про відкритість та публічність конституційного процесу говорила радник Президента України – Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук .

«З цією метою й обрана форма Конституційної Асамблеї як майданчика, де має відбутися відкрита дискусія. Президент не буде тиснути ні на кого у конституційному процесі», – наголосила радник глави держави. Вона також нагадала, що надані у 2010 році висновки Венеціанської комісії свідчать: сьогодні в Україні, окрім політичних, є правові підстави для вдосконалення Основного Закону.

 

Теги:

Конституція України, конституційний процес, Шемшученко Юрій, Кравчук Леонід, Ставнійчук Марина, Конституційна Асамблея

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар