Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Держземагенство та Укрдержреєстр дублюватимуть один одного?

0 86

Порядок передачі такої інформації між органом, що здійснює ведення Державного земельного кадастру (Держземагентство) та органом, що здійснює реєстрацію прав на нерухоме майно (Укрдержреєстр), встановив Кабінет Міністрів. Відповідна постанова, яку розробило Міністерство юстиції, була ухвалена сьогодні, 22 лютого, на засіданні Уряду. Як повідомили в прес-службі Мін’юсту, порядок розроблено для реалізації законів «Про Державний земельний кадастр» та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

На виконання указаних законів Кабінет Міністрів встановив порядок, який детально регламентує надання інформації про зареєстровані земельні ділянки та визначає чіткий перелік відомостей, які будуть передаватися між органами, що здійснюють ведення Державного земельного кадастру та державну реєстрацію прав на нерухоме майно.

Крім того, на виконання закону «Про Державний земельний кадастр» постановою Кабінету Міністрів визначено порядок надання Держземагентством доступу Укрдержреєстру до перегляду кадастрових карт.

Як відомо, закон «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» передбачає, що інформація про зареєстровані права на земельні ділянки, необхідна для ведення Державного земельного кадастру, має передаватися органу, який здійснює ведення Державного земельного кадастру.

Водночас, закон «Про Державний земельний кадастр» встановлює, що орган, який здійснює ведення Державного земельного кадастру, одночасно з державною реєстрацією земельної ділянки має надавати органу державної реєстрації прав інформацію про державну реєстрацію земельної ділянки; кадастровий номер, площу, місце розташування земельної ділянки;  кадастровий план зареєстрованої земельної ділянки в електронній (цифровій) формі.

Теги:

Держземагентство, Укрдержреєстр, земельний кадастр, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар