Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Керівництво Качанівської колонії не пустило ОБСЄ до Тимошенко

0 85

Про це представники ОБСЄ заявили журналістам після виходу з колонії.

Зі слів Дуглас, тільки 5 березня об 11:00 посольство Швеції в Україні одержало офіційну відповідь від українського Міністерства закордонних справ, в якій Україна відмовила шведській стороні в зустрічі з Тимошенко.

Дуглас висловила своє обурення тим фактом, що українська влада не попередила представників ОБСЄ заздалегідь. “Ми стурбовані, для нас ця відмова означає, що ті побоювання, які ми відчували, обґрунтовані”, – сказала вона.

Зі слів Дуглас, члени делегації зв’язувалися по телефону з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, однак той заявив, що нічим не може допомогти в цій ситуації, чим викликав у європейців крайній подив.

У свою чергу, Ліндестам заявила журналістам, що представники ОБСЄ постараються повернутися в Харків і все-таки зустрітися з Тимошенко.

Вона підкреслила, що їм дуже важливо продемонструвати свою солідарність із жінкою-політичним в’язнем. “Ми хочемо виміряти пульс цієї країни, коли мова йде про демократію, верховенство права”, – сказала вона.

Вона також зазначила, що представники ОБСЄ попросили начальника колонії припинити в камері Тимошенко відеоспостереження і надати їй особистий телефон, тому що дійти до спільного апарата вона не може за станом здоров’я.

Відповідаючи на запитання журналістів, вона зазначила, що у Швеції відвідування ув’язнених також обмежене, однак, якби ув’язнений побажав зустрітися із представником Парламентської асамблеї, то ніхто не перешкоджав би, оскільки ніякої шкоди подібна зустріч нікому заподіяти не може.

 

Як повідомляло агентство, вранці у понеділок Дуглас і Ліндестам увійшли на територію Качанівської жіночої виправної колонії №54 (Харків) для зустрічі з Тимошенко.

У п’ятницю Державна пенітенціарна служба заявила, що не дозволить представникам ОБСЄ та інших європейських установ відвідувати Тимошенко в Качанівській виправній колонії.

Теги:

Тимошенко Юлія, Качанівська виправна колонія, пенітенціарна система

Автор

Залиште коментар