Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Слідчі обговорювали новий КПК

0 85

Керівництво ГСУ разом із начальниками слідчих підрозділів регіональних управлінь, керівництвом НАВС та науково-дослідних експертно-криміналістичних підрозділів проаналізували свою діяльність та окреслили шляхи та перспективи усунення недоліків, які ще мають місце у роботі. Звісно, однією з головних тем обговорення стало прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу. У роботі заходу взяли участь представники Адміністрації Президента України.

Андрій  Портнов розповів про особливості здійснення досудового слідства за новим Кримінально-процесуальним кодексом. Так, нова система запобіжних заходів до правопорушників має на меті суттєво знизити кількість затриманих, що тримаються під вартою під час досудового слідства, як одну з альтернатив пропонується застосовувати грошову заставу. Крім того, згідно з новим КПК слідство може укладати угоду з підозрюваним, її результатом для кримінального провадження стане якісно новий рівень розслідування, а для підозрюваного — застосування менш суворого виду покарання.

Серед інноваційних технологій також знайшлися ті, що суттєво полегшать роботу слідства —  відеоселекторний зв’язок дозволить проводити допит свідків без їх безпосередньої присутності, а відповідно й без додаткових витрат…

Запитання правоохоронців торкалися практичного застосування нового КПК, можливих шляхів його адаптації у сучасному процесі досудового слідства. Актуальними виявились й аспекти співпраці слідчих органів із прокуратурою, судом, службою безпеки України, податковою службою та адвокатами, які до речі, у найближчий час отримають ексклюзивне право на захист осіб у кримінальних справах.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар