Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Ситуативна новела

0 102

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це йдеться в проектах змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, зареєстрованих у парламенті.

Відповідно до запропонованих змін, ч.2 ст.84 КК пропонується доповнити новелою про можливість для важкохворого засудженого “реалізувати своє невід’ємне право на збереження життя і отримання кваліфікованої медичної допомоги в медичних закладах на території Україні, а в разі потреби, і за її межами”, наголошується в пояснювальній записці.

“Також судом може вирішуватися питання про направлення такої особи на лікування в медичний заклад, який знаходиться на території України або за її межами, за умови загрози її життю та здоров’ю в результаті хвороби до початку судового розгляду справи про звільнення від покарання через хворобу, про що судом виноситься відповідне рішення”, – йдеться у пропонованому тексті доповнення ч.2 ст.84 кодексу.

Теги:

Кримінальний кодекс України, Кримінально-процесуальний кодекс України, права засудженних

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар