Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Прокуратура Києва порушила 42 кримінальні справи про невиплату зарплат

0 59

Про це на підсумковій колегії у прокуратурі міста Києва повідомив прокурор Києва Анатолій Мельник. Він зазначив, що за даними статистики, заборгованість по виплаті зарплатні у Києві все ще залишається значною і становить 68 млн грн.

Причиною цьому є те, що 70 % відсотків боргу належить підприємствам оборонно-промислового комплексу, які фінансуються з державного бюджету та не мають державних замовлень.

Утім, навіть при наявності грошових коштів керівниками деяких підприємств ОПК заробітна плата не виплачується.  Як повідомляють у відділі зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва, порушено кримінальні справи стосовно керівників потужних столичних підприємств ЗАТ «Атек» та ВАТ НВП «Каскад», які не виплатили працівникам 1,4 млн грн та 587 тис. грн відповідно.

Прокурор міста Києва Анатолій Мельник на колегії зазначив: «Загалом з початку року прокуратурою столиці порушено 42 кримінальні справи відносно керівників підприємств, які безпідставно не виплатили своїм працівникам зарплатню (36 справ уже скеровано до суду), за реагування прокуратури шляхом представницької та правозахисної діяльності виплачено майже 100 млн грн заборгованості, до відповідальності притягнуто 110 посадовців підприємств, винних у порушенні конституційних прав громадян».

Теги:

прокуратура Києва, заробітна плата

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар