Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Конституцію Криму хочуть прирівняти до Основного закону України?

0 63

Пропозиції по проекту змін до Конституції Криму через кілька місяців будуть подані на розгляд Конституційної асамблеї при Президентові. Як повідомив депутат Верховної ради Криму від Партії регіонів Юхим Фікс, група сконцентрується на трьох напрямках.

“Перше – мова йде про те, щоб Конституція АРК була нарівні з Конституцією України, щоб норми всіх законодавчих актів, які приймаються в країні, узгоджувалися із Конституцією Криму в частині повноважень автономії”,- підкреслив депутат.

“Другий документ – це наше бачення розділу “Автономна республіка Крим” у проекті майбутньої Конституції України, а третій – пропозиції, як наповнити повноваження автономії реальним змістом”, – додав він.

Перші пропозиції робоча група повинна подати главі Раді міністрів Криму Анатолію Могильову протягом поточного тижня, пише газета “Коммерсант-Украина”.

За словами Фікса, робоча група прагнутиме добиватися того, щоб Верховна рада Криму мала право законодавчої ініціативи. “Важливо, щоб Верховна рада АРК могла зареєструвати у Верховній раді проект закону від свого імені, але не по всьому спектру питань, а тільки в тій частині, що стосується реалізації повноважень автономії”, – сказав депутат.

Нагадаємо, право законодавчої ініціативи для Верховної ради Криму було передбачено в Конституції автономії, прийнятої 6 травня 1992 року. Серед іншого цей документ визначав Крим як самостійну держава, що перебуває з Україною в конфедеративних відносинах. У березні 1995 року президент Леонід Кучма скасував Конституцію Криму, а в 1998 році Верховна рада законом затвердила нову Конституцію АРК із значно меншими повноваженнями.

Теги:

Конституція України, Конституція АР Крим

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар