Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ЄСПЛ розгляне права жертв Скнилівської трагедії

0 59

Європейський суд з прав людини найближчим часом винесе рішення за позовом родичів загиблих та постраждалих у Скнилівській трагедії.

Про це на прес-конференції у Львові заявив представник потерпілих в Європейському суді з прав людини, координатор громадської організації “Гармонія та порядок” Дмитро Гудима..

У свою чергу, адвокат, представник потерпілих у національних судах та ЄСПЛ Світлана Хилюк вважає, що „вжиті державою заходи не повністю відновили права потерпілих від Скнилівської авіакатастрофи, а присуджені військовим судом компенсації моральної шкоди є дискримінаційними щодо українських громадян”.

„Все це змусило 123-х потерпілих звернутись до Європейського суду з прав людини, який цього року активізував розгляд відповідних справ, розділивши їх на справи окремих родин. Всього у провадженні Європейського суду з прав людини зараз знаходиться понад 30 таких справ”, – повідомила С.Хилюк.

Нагадаймо, 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі Львова зазнав катастрофи літак Су-27. В авіакатастрофі загинули 77 осіб, з яких 28 дітей. Також постраждали близько 250 осіб.

24 червня 2005 року Військовий апеляційний суд Центрального регіону у Львові оголосив вирок шести льотчикам. На даний час покарання у в’язниці відбуває лише пілот Володимир Топонар.

Кримінальні справи проти чотирьох генералів, причетних до організації авіашоу на аеродромі “Скнилів”, Генеральна прокуратура виділила в окреме провадження. 2008 року Військовий апеляційний суд Центрального регіону виправдав їх.

Теги:

Скнилівська катастрофа, Європейський суд з прав людини

Джерело:

УНІАН

Автор

Залиште коментар