Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

У США знову пропонують відмовляти українським чиновникам у візах

0 67

У Конгресі США презентували текст резолюції, в якій пропонується ввести санкції проти українських чиновників, причетних до порушення прав людини.

Автором резолюції є конгресмен-республіканець Крістофер Сміт, який також є членом американської Гельсінської спілки.

Щоб підкреслити серйозність занепокоєння регресом української демократії, резолюція закликає до відмови у видачі американських віз українським посадовцям, причетним до серйозних порушень прав людини, антидемократичних дій, таких як фальсифікації на виборах або корупція.

Відмова у видачі віз має стосуватися і посадовців, які причетні до вибіркового правосуддя та переслідуванні  політичних опонентів, сказано у прес-релізі розміщеному на сайті Конгресу.

У резолюції Сміт також закликає український уряд припинити вибіркове правосуддя, звільнити Юлію Тимошенко і інших колишніх посадовців від опозиції.

Раніше в травні 2012 року сенатор США Джеймс Інхоф також запропонував проект резолюції, який включає заборону в’їзду українським посадовцям, в тому числі президенту Віктору Януковичу, генпрокурора Віктору Пшонці та іншим, причетним до вибіркового правосуддя.

Теги:

вибіркове правосуддя, Тимошенко Юлія, Луценко Юрій, санкції

Автор

Залиште коментар