Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Магера звертатиметься до Страсбурзького суду у разі свого звільнення

0 90

«Якщо я не знайду в Україні правосудного рішення, я змушений буду розглянути питання про необхідність звернення до Європейського суду з прав людини», – заявив Магера в ефірі «5 каналу» і якого цитує Радіо Свобода.

«Я не думаю, що це найкращий вихід із ситуації, коли член ЦВК у період виборчого процесу звертається для захисту свого права до міжнародних інституцій. Але якщо іншого виходу я не матиму, я скористаюся своїм правом», – наголосив він.

Магера повідомив, що він має намір подати апеляційну скаргу на рішення Апеляційного адміністративного суду Києва, який визнав протиправними дії двох членів ЦВК при ухваленні рішення про реєстрацію Сацюка кандидатом у народні депутати – його самого та Валерія Шелудька. При цьому він висловив нерозуміння стосовно того, чому суд визнав протиправними дії тільки двох членів ЦВК, якщо остаточне рішення про реєстрацію ухвалює весь склад комісії.

Апеляційний адміністративний суд Києва скасував рішення про реєстрацію Сацюка кандидатом у народні депутати на підставі того, що він не проживав на території України протягом останніх п’яти років. При цьому суд також визнав протиправними дії двох членів ЦВК від опозиції – Магери та Шелудька.

Окремою постановою суд постановив «наведені порушення, допущені членами ЦВК Шелудьком і Магерою, довести до відома президента України та голови ЦВК для вжиття відповідних заходів». Член ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що ЦВК має намір подати апеляцію на це судове рішення в частині визнання протиправними дій Магери та Шелудька.

Теги:

виборчий процес, ЦВК

Джерело:

Радіо Свобода

Автор

Залиште коментар