Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Із закордонного сексуального і рабського полону міліція повернула 161 українця

0 97

Співробітники підрозділу боротьби з торгівлі людьми МВС протягом цього року виявили більше 130 фактів торгівлі «живим товаром». 161 українця міліція повернула на Батьківщину. Серед потерпілих – 102 жінки та 12 дітей. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомили в прес-службі правоохоронного відомства.

“Україна є країною, звідки торговці” живим товаром “- трафікерів – вивозять за кордон, як чоловіків, так і жінок з метою комерційної сексуальної експлуатації та примусової праці.

Головними країнами, куди найчастіше вивозять наших співвітчизників, є Росія, Туреччина, Польща, Ізраїль, Німеччина та Італія.

Разом з тим, в минулому році наша країна теж стала пунктом призначення потерпілих від работоргівлі для громадян Молдови, Узбекистану, Пакистану та Камеруну “, – розповіли правоохоронці.

Вони також говорять, що аналіз форм експлуатації людей свідчить насамперед про те, що на сьогоднішній день переважає сексуальна експлуатація жінок. На другому місці за кількістю злочинів йде трудова експлуатація та жебрацтво. Якщо ж жертвами в першому випадку в 100% випадках стають жінки, то від трудової експлуатації страждають переважно чоловіки “, – кажуть представники Департаменту карного розшуку.

У теж час оперативники відомства зазначають, що якщо в 2004 – 2005 рр.. 80% потерпілих від работоргівлі становили жінок, то на сьогодні цей відсоток зменшився до 60%, що говорить про збільшення потоку торгівлі чоловіками. Разом з тим, за їх словами, чоловіки рідше звертаються за допомогою до правоохоронців, ніж жінки.

Для вирішення проблеми ж торгівлі людьми правоохоронці тільки протягом цього року розслідували і направили до суду 161 кримінальну справу, в яких фігурує 72 трафікерів. 42 з них арештовані і знаходяться в СІЗО. Припинено діяльність і 5 організованих злочинних груп, які займалися торгівлею людьми.

Теги:

торгівля людьми

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар