Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

За пізно сплачений податок на нерухомість доведеться платити штраф

0 93

Державна податкова служба попереджає громадян про штрафні санкції за невчасну сплату податку на нерухомість, який вводиться з 1 січня 2013 року.

Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб В’ячеслав Бусарєв.

За його словами, в період з 15 квітня по 1 липня 2013 року громадяни-власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню, отримають повідомлення про суму податку, де будуть вказані платіжні реквізити.

При цьому податок має бути сплачений протягом 60 днів. В разі затримки сплати податку на строк до 30 днів штраф складе 10% від податкового боргу, а на термін понад 30 днів – 20%.

Податкова також нагадує, що від сплати податку на нерухомість звільняються власники квартир площею до 120 кв. м і будинків площею до 250 кв.м.

При цьому якщо у власності громадянина знаходиться декілька об’єктів нерухомості вказаної площі, то він звільняється від сплати лише по одному з цих об’єктів, а за решта зобов’язаний платити податок.

Так, якщо у власності знаходиться 2 квартири площею до 120 кв. м, то за одну з них необхідно сплатити податок на нерухомість. У таких випадках сплата податку здійснюється за квартиру, в якій зареєстрований власник (за умовчанням), або за об’єкт нерухомості, що знаходиться у власності, по вибору власника (при зверненні в податкову з відповідною ініціативою).

Громадяни сплачують податок на нерухомість 1 раз на рік.

Що стосується юридичних осіб, то, за словами Бусарєва, вони самостійно розраховують суму підмета сплаті податку на нерухомість за станом на 1 січня звітного року, а до 1 лютого подають податковим органам декларацію.

 

Теги:

нерухомість, податок на нерухомість

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар