Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Держпідприємництво приймає скарги на нотаріусів

0 86

Глава Державної служби з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва (Держпідприємництва) Михайло Бродський виступає за позбавлення нотаріусів права на заняття нотаріальної діяльності в разі їх відмови в проведенні операції і дій, пов’язаних з реєстрацією прав власності в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно.

“Звертаюся до всіх, кому нотаріус відмовив в проведенні операції і дій, пов’язаних з реєстрацією прав власності в реєстрі. Пишіть нам скарги з адресами і прізвищами таких нотаріусів. Ми офіційно писатимемо на Мін’юст з пропозицією позбавляти їх права на заняття нотаріальної діяльності”, — написав М.Бродський в своєму блозі.

М.Бродський відзначив, що Міністерство юстиції ще в кінці 2012 роки попереджало всіх нотаріусів про нові норми.

Як повідомлялося, в Україні створена Державна реєстраційна служба (Укрдержрєєстр), до якої з 1 січня 2013 року перейшла від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентаризації зберігається за БТІ.

Президент України Віктор Янукович на початку серпня 2012 року підписав закон №5037-VI, згідно якому нотаріуси з 1 січня 2013 року можуть здійснювати держреєстрацію права власності, інших речових прав і їх обтяжень на вже зареєстровані об’єкти нерухомого майна з внесенням відповідної інформації до Держреєстру речових прав на нерухоме майно.

Теги:

нотаріус, Укрдержреєстр

Автор

Залиште коментар