Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Процедуру землеустрою спростять

0 99

Рада має намір законодавчо встановити, що розділ і об’єднання земельних ділянок не вимагають винесення відповідного рішення виконавчих органів на підставі проектів землеустрою.

За відповідний законопроект №2130 у першому читанні проголосували 268 депутатів за мінімально необхідних 226.

Парламент має намір внести до Земельного кодексу зміни, які проголошують, що якщо в місячний строк з дня реєстрації клопотання відповідного органу виконавчої влади або орган місцевого самоврядування не дав дозвіл на розробку проекту землеустрою або мотивовану відмову, то через 10 днів громадянин набуває право замовити розробку проекту землеустрою без надання такого дозволу.

Крім того, Рада має намір законодавчо встановити, що розділ і об’єднання земельних ділянок не вимагають винесення відповідного рішення виконавчих органів на підставі проектів землеустрою.

Передбачається збільшення обсягу мінімального штрафу до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян замість 20 (510 гривень замість 340 гривень) за порушення посадовою особою встановленого законодавством строку узгодження (відмови у погодженні) документації із землеустрою.

У пояснювальній записці зазначено, що цим проектом закону пропонується ввести принцип мовчазної згоди на етапі отримання дозволу на розроблення документації із землеустрою, що дасть змогу спростити процедуру відведення земельних ділянок у власність та користування, в тому числі і на умовах оренди.

Теги:

земельне право

Автор

Залиште коментар