Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Правозахисники назвали закони, які утискають права українців

0 99

Завдання нового парламенту – виправити цю ситуацію”, – сказала голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, на прес-конференції у Києві. При цьому вона додала, що всі сім законів “ми вимагатимемо або скасувати, або докорінно змінити”.

У свою чергу представник руху добровольців “Простір свободи” Тарас Шамайда зазначив, що “закон про референдум виписаний від початку до кінця як документ фальсифікації та узурпації влади”.

На його думку, провести за цим законом референдум проти влади неможливо, а президент під виглядом народної ініціативи може провести через референдум будь-яке питання, зокрема і про скасування чинної Конституції. “Це абсолютно свідомий інструмент встановлення диктатури, де закладено механізми фальсифікації, знищення Конституції”, – наголосив Шамайда.

На думку голови ради незалежного центру політичних досліджень Юлії Тищенко, закон про засади мовної політики ще більше заплутує мовну ситуацію в Україні. “Із 18 мов, які оголошуються цим законом як регіональні, за кількістю преференцій, безумовно, лідирує російська мова”, – зазначила вона.

У трійку законів, що становлять загрозу для прав людини, на думку експертів, входить і закон про єдиний державний демографічний реєстр.

До семи найбільш небезпечних для прав людини законів, на думку експертів, увійшли також закони про проектування та будівництво енергоблоків №№ 3 і 4 Хмельницької АЕС, про держзакупівлі, про удосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення, а також про оптимізацію повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, зокрема на місцевому рівні.

Дослідження було проведено Центром громадянських свобод у формі письмового опитування експертів.

Джерело:

newsru.ua

Автор

Залиште коментар