Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Українці утворюють найбільшу групу легальних мігрантів в ЄС

0 101

Близько 204 тис. громадян України отримали в 2011 році дозвіл на перебування в країнах Євросоюзу. Про це стало відомо з оприлюдненої 17 червня у Брюсселі річної доповіді Єврокомісії з питань міграції та біженців,

Друге місце займають громадяни США (189 тис. осіб), за ними йдуть представники Індії (179 тис.), Китаю (153 тис.) і Марокко (120 тис.).

Усього 2,5 мільйони осіб вперше отримали 2011 року дозвіл на проживання в Євросоюзі. Загальна кількість легальних мігрантів, які не мають громадянства в країнах ЄС, становить 4,1% від усього населення Європейського Союзу.

Третина з них приїхала, користуючись правом возз’єднання сім’ї, ще чверть прибула на роботу. 21% мігрантів склали студенти, інші переселилися в ЄС у пошуках політичного притулку або з інших причин.

У Німеччині 5,7% населення не має громадянства будь-якої держави Євросоюзу.

У доповіді Єврокомісії зазначається, що в 2012 році 316 тис. осіб отримали відмову у в’їзді на територію ЄС, головним чином в Іспанію.

Близько 427 тис. осіб були затримані органами правопорядку за незаконну міграцію. У 2011 році випадків затримань було приблизно на 40 тис. менше.

Усього поза межами України на заробітках перебувають понад два з половиною мільйони українців, з них більше половини – нелегали.

Теги:

міграція

Автор

Залиште коментар