Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Міністр озвучив дані по банкрутам

0 110

В Україні на сьогодні нараховується 8811 підприємств у процедурі банкрутства. Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович під час наради з керівниками територіальних органів з питань банкрутства.

З них 438 підприємств — це державні або підприємства, у статутному фонді яких державі належать більше 25%. Решта – підприємства приватного сектору економіки, у тому числі фізичні особи – підприємці, йдеться у повідомленні прес-служби Мін’юсту.

За даними міністерства, в державному секторі основна кількість банкрутів відноситься до таких галузей як сільське господарство, добувна, переробна промисловості, сфера торгівлі, транспорт, складське господарство, поштова та кур‘єрська діяльність, операції з нерухомим майном, професійна, наукова, технічна діяльність, освіта, охорона здоров‘я.

При цьому, в державному секторі за загальною процедурою ліквідовується 84% банкрутів, 7% – припадає на випадки банкрутства боржника, що ліквідується власником, 6% – банкрутство відсутнього боржника, 3% – санація боржника його керівником.

Підприємства-банкрути приватного сектору економіки: понад 38% – це банкрутство відсутнього боржника, 37% – загальна процедура банкрутства, майже 12% – банкрутство фізичних осіб – підприємців, 11% – банкрутство боржника, що ліквідовується власником, понад 1,5% – санація боржника його керівником.

Теги:

банкрутство, Лавринович Олександр

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар