Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Раді пропонують зробити виборними посади дільничних, прокурорів та суддів

0 97

У Верховній Раді України зареєстровано три законопроекти: 2564а, 2563а, 2562а від 8 липня 2013 року, якими пропонується обирати дільничних міліціонерів та прокурорів територіальними громадами на 4 роки, а суддів – на 5.

Вибори, мають проводитися одночасно з виборами міських та сільських голів відповідно до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”.

Дільничні та прокурори згідно закону мають обираютися терміном на 4 роки, а судді – на 5 відповідними територіальними громадами.

“До проведення перших виборів рішення про призначення та звільнення посадових осіб, призначення яких відбувається за результатами виборів, здійснюється відповідними місцевими радами шляхом таємного голосування”, – йдеться у законопроекті.

Законом також передбачається, що суддя не може обіймати одну адміністративну посаду відповідного суду більш як два строки підряд.

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар