Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Рада голів вищих господарських судів країн СНД

0 101

Сьогодні в Києві проходить чергове (десяте) засідання Ради голів вищих арбітражних, господарських, економічних та інших судів, що вирішують справи з економічних спорів.

7 жовтня 2002 року на засіданні Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав у Кишиневі (Республіка Молдова) укладено Угоду про утворення Ради голів, яка для України набула чинності з 1 квітня 2004 року.

Раду голів утворено з метою організаційного забезпечення співробітництва між судами, до компетенції яких відноситься вирішення спорів, пов’язаних із здійсненням господарської діяльності, нагадує прес-служба ВГСУ.

На даний час членами Ради голів є очільники Вищого господарського суду України, Вищого Господарського Суду Республіки Білорусь, Верховного суду Киргизької Республіки, Вищого Арбітражного Суду Російської Федерації, Касаційного Суду Республіки Вірменія, Верховного Суду Республіки Казахстан, Вищого економічного суду Республіки Таджикистан.

На засіданні Ради голів, яке відбулося 27 вересня 2012 року у Мінську (Республіка Білорусь), Головою Ради голів строком на один рік обрано Голову Вищого господарського суду України Віктора Татькова. Відповідно до Регламенту, засідання Ради голів проводяться на території держави, голову суду якої обрано Головою Ради голів.

 

Теги:

ВГСУ, Татьков Віктор

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар