Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

За час дії КПК браслети одягнули на 129 людей

0 120

За час дії нового Кримінального процесуального кодексу в Україні браслети одягнули на 129 людей, підозрюваних у скоєнні злочинів. Окрім того, за словами представника Генеральної прокуратури Василя Кожухаря, значно знизилася кількість людей в установах попереднього ув’язнення. Станом на 1 листопада минулого року йшлося про понад 30 тисяч ув’язнених, зараз ця цифра становить 23,6 тисячі людей.

“До 4,5 тисяч протягом року застосували такий запобіжний захід як домашній арешт”, – розповів він.

За словами Василя Кожухаря, на більш ніж півтисячі комплектів з бюджету витратили понад 13 мільйонів гривень — до них входять електронні браслети, монітори, сервери та інша техніка.

В Україні відомий принаймні один випадок, коли підозрюваний втік, позбавившись браслета – це зробив екс-ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник. Після того прокуратура звинуватила міліцію у службовій недбалості.

Джерело:

Бі-Бі-Сі

Автор

Залиште коментар