Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Суддя Юрій Бурбела в реанімації

0 97

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Юрій Бурбела, який слухав справу “васильківських терористів” і виносив їм вирок, перебуває у реанімаційному відділенні однієї з київських лікарень. Про це заявив заступник генерального прокурора Віктор Войцишен на зустрічі представників правоохоронних відомств, МЗС, МОЗ з іноземними послами, повідомляється на сайті ГПУ.

“Коли на лаві підсудних знаходилися обвинувачені в підготовці терористичного акту, організована група радикально налаштованих молодих людей блокувала роботу суду, протидіяла працівникам міліції та погрожувала судді. Сам суддя, до речі, був госпіталізований в реанімаційне відділення столичної лікарні, де знаходиться і зараз”, – цитує замгенпрокурора прес-служба.

Водночас, у повідомленні не вказується, за яких саме обставин Бурбела потрапив до лікарні.

Крім того, Войцишен повідомив, що слідчі перевіряють можливість і механізм отримання екс-главою МВС Юрієм Луценком тілесних ушкоджень під час його участі в блокуванні автобусів з працівниками міліції.

“Оскільки до цього часу він (Луценко) відмовлявся давати будь-які свідчення у провадженні, і лише сьогодні існує ймовірність їх отримання, механізм і можливі обставини появи його тілесних ушкоджень з’ясовуються слідчим шляхом”, – зазначив Войцишен.

Як повідомлялось, 10 січня біля Києво-Святошинського суду «Беркут» жорстоко побив протестувальників, які мітингували проти вироку суду так званим «васильківським терористам». Унаслідок бійки 6 людей потрапило в лікарню. Постраждали журналісти й народні депутати.

Опівночі сталася нова сутичка між протестувальниками й «Беркутом», під час якої постраждав екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Після побиття «Беркутом» його госпіталізували.

У МВС запевняють, що під Києво-Святошинським судом активісти спровокували конфлікт із міліцією.

Автор

Залиште коментар