Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Мін’юст стандартизував безоплатну правову допомогу

0 113

Міністерство юстиції України затвердило стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, проект яких раніше був схвалений рішенням Ради адвокатів України та представлений на розгляд громадськості Координаційним центром з надання правової дороги.

Визначено, що стандарти є комплексом основних характеристик моделі гарантованого державою захисту, передбачених міжнародними правовими актами, законодавством України, у межах яких та з урахуванням узгодженої правової позиції сторони захисту, захисник є незалежним в обранні стратегії і тактики захисту у кримінальному провадженні для здійснення захисту прав, свобод та законних інтересів клієнта всіма незабороненими законом засобами.

А от ґрунтуватиметься правова допомога  на принципах верховенства права, законності, незалежності та конфіденційності адвокатської діяльності, уникнення конфлікту інтересів, домінантності інтересів клієнта, запобігання корупції, компетентності та добросовісності у виконанні захисником своїх обов’язків.

До того ж, дотримання стандартів стане обов’язковим для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до умов контракту (договору) з центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги. Інші адвокати України зможуть використовувати стандарти добровільно.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар