Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Україна святкує 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря

0 120

 

Сьогодні виповнюється 200 років із дня народження символа Української держави — поета і прозаїка, художника і громадського діяча — Тараса Григоровича Шевченка.

За 47 років життя Тарас Шевченко пробув 24 роки у кріпацтві, 10 – на засланні, а решту— під наглядом жандармів. Але, попри це, він зміг проявити себе як різнобічно обдарований митець – поет, прозаїк, драматург, художник.

В історичному розвитку України Шевченко — явище незвичайне як своєю обдарованістю, так і місцем у літературі, мистецтві, культурі.

У духовній історії України Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце. Значення його творчої спадщини для української культури важко переоцінити. Його “Кобзар” започаткував новий етап у розвитку української літератури і мови, а його живописна і граверська творчість стала визначним явищем не тільки українського, а й світового мистецтва. Творчість великого поета внесла в українську літературу незнане багатство тем, жанрів і формальних особливостей.

Тарас Шевченко у своїй творчості відобразив саме ті думки і настрої, які були важливими в житті українців. Про те, що його творчість знайшла відгук у серцях людей, свідчить те, що в другій половині XIX і на початку XX ст. чи не єдиною книжкою у більшості сільських хат України був «Кобзар», вірші з нього вчили напам’ять, за ним училися читати.

Так, у неділю відбудуться урочисті заходи з вшанування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

9 березня в Києві та більшості міст України відбудуться основні офіційні заходи з нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Йдеться про різноманітний каскад культурних і просвітницьких подій, повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар