Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Мін’юст ініціює проведення відкритого конкурсу

0 108

Міністерство юстиції України ініціює проведення публічного конкурсу на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Про це під час прес-конференції в Кабінеті Міністрів заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.

Міністр нагадав, що 11 квітня набув чинності Закон «Про відновлення довіри до судової системи України», яким, зокрема, було припинено повноваження членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

«До складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів входять одинадцять членів, один з яких призначається Міністром юстиції. Попередні керівники міністерства одноосібно приймали рішення про призначення. Варто припинити цю закриту практику і зробити процес обрання члена ВККС прозорим і зрозумілим для всіх. Після обговорення з представниками громадськості ми прийняли рішення про проведення публічного і відкритого конкурсу на заміщення посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів від Міністерства юстиції», — зазначив Павло Петренко.

За його словами, до складу комісії увійдуть представники наукових кіл і правозахисники. Зокрема, глава Мін’юсту повідомив, що до участі в комісії як співгололови приєднаються голова Люстраційного комітету України при Кабінеті міністрів Єгор Соболєв та Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновіл. Конкурс проводитиметься максимально прозоро — за його ходом зможе спостерігати як громадськість, так і представники ЗМІ.

«Протягом п’ятнадцяти днів ми будемо приймати відповідні заяви від кандидатів. Після цього буде проведено публічний конкурс. Краща кандидатура буде представлена ​​мною на члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Таким чином ми покажемо приклад іншим органам влади, які також мають право делегувати своїх членів у цю комісію», — зазначив Павло Петренко.

У свою чергу, голова Люстраційний комітету України при Кабінеті Міністрів Єгор Соболєв позитивно оцінив ініціативу міністра юстиції про проведення відповідного конкурсу.

«Це дуже важливий приклад відкритості для органів влади. Потрібно, щоб інші органи влади, які формують Вищу кваліфікаційну комісію суддів, а також Вища рада юстиції, також відібрали своїх кандидатів за допомогою відкритих конкурсів», — зазначив він.

 

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар