Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Почала функціонувати комісія з люстрації суддів

0 121

Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції при Вищій раді юстиції оголошує про своє створення і початок прийому заяв від фізичних та юридичних осіб про проведення перевірки індивідуально визначеного судді, повідомляє прес-служба ВРЮ.

Заяви, оформлені згідно з Законом про люстрацію суддів, приймаються в письмовій формі протягом 6 місяців з дня оголошення в газеті «Голос України » інформації про створення Тимчасової спеціальної комісії за адресою: вул. Студентська, 12 – а, м. Київ , 04050 .

Публічна інформація про діяльність Комісії буде оприлюднюватися на офіційному сайті Вищої ради юстиції , а у визначених законодавством випадках – у газеті «Голос України ».

Також повідомляється , що урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновіл ініціювала у складі Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції п’ять осіб:

– Заступника голови громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні Станіслава Батріна ,

– Адвоката Петра Варішка,

– Адвоката Маркіяна Галабалу,

– Катерину Смирнову,

– Адвоката Марину Соловйову.

Відзначимо , що ще в квітні постановою Пленуму Верховного суду України до складу Комісії були призначені також п’ять членів: Юрій Кармазін, Микола Лавренюк, Володимир Мойсик, Станістав Щітка (судді ВСУ у відставці) та Ярослава Мачужак (суддя КСУ у відставці) .

Склад Комісії з перевірки суддів – 15 членів , але поки відомо тільки 10 , повідомляє Ліга БізнесІнформ

Автор

Залиште коментар