Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ВККСУ провела засідання

0 122

5 серпня відбулося засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів у складі, повноваження якого оспорюються на основі Закону «Про відновлення довіри до судової влади в Україні»

На цьому засіданні Вища кваліфікаційна комісія суддів України розглянула питання про визначення потреби в державному замовленні на професійну підготовку кандидатів на посаду судді у Національній школі суддів України у 2015 році.

Розглянувши інформацію щодо прогнозованої кількості вакантних посад судді у судах загальної юрисдикції у 2015 році, ВККСУ вирішила, що професійну підготовку наступного року пройдуть 121 кандидат за денною формою навчання. Спеціальна підготовка проводиться протягом шести місяців за рахунок коштів Державного бюджету України. Організація  спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді здійснюється Національною школою суддів України.

Також на засіданні було прийнято рішення надати рекомендації щодо переведення суддів до іншого суду. Комісія розглянула заяви суддів Автономної Республіки Крим про їх переведення на роботу до судів інших адміністративно-територіальних одиниць України.

Також рішенням ВККСУ 7 суддів відсторонено від займаної посади на 2 місяці на підставі клопотання Генерального прокурора України.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар