Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

«Частково вільна» за свободою інтернету

0 117

Україна стала “частково вільною” державою у рейтингу свободи інтернету. Про це йдеться у щорічному звіті міжнародної правозахисної організації Freedom House.

Як йдеться у звіті, у період з травня 2013 року по травень 2014 року Україна перетворилася з “вільної” держави на “частково вільну” — вона опустилася на 5 позицій у рейтингу свободи інтернету та тепер має у своєму пасиві 33 бали проти 28 станом на 2013 рік.

Основною причиною погіршення ситуації з свободою медіа та інтернету, стали дій влади під час Євромайдану. Зокрема, більше 150 журналістів, у тому числі онлайн-журналістів та блогерів були побиті, викрадені або постраждали іншим чином під час акцій протесту.

Дані показали, що адміністрація четвертого Президента України Віктора Януковича проводила спостереження за інтернет-активістами, журналістами та лідерами опозиції, а також відбувалися DDoS атаки на незалежні сайти засобів масової інформації та спільнот у соціальних медіа, які підтримували під час протестів.

Зазначимо, що свобода інтернету у Російській Федерації знизилася на 6 пунктів і наразі країна є “невільною” з пасивом у 60 балів, схожа ситуацію у Білорусі — 60 балів, Молдова є “частково вільною” з результатом у 54 бали, у США — лише 19 балів.

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар