Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Депутати вимагають відставки голови Вищого госпсуду

0 83

Депутат Верховної Ради від блоку «Наша Україна — Народна Самооборона», радник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль та екс-голова Вищого господарського суду, член парламентського комітету з правосуддя Дмитро Притика (Партія регіонів) вважають, що у зв’язку з досягненням 65-річного віку голова Вищого господарського суду Сергій Демченко повинен подати у відставку.

За словами Притики, законодавство передбачає, що суддя після досягнення 65-річного віку не має права займатися суддівською діяльністю і займати адміністративну посаду в суді.

Депутат відзначив, що невчасне подання заяви про звільнення може позбавити суддю отримання права на відставку, тобто суддя залишиться без пенсії.

«Я думаю, що він принаймні не брав участі в здійсненні судочинства і нічого не підписував, у суддівських колегіях не брав участі. І жодних фінансових документів теж не візував», — відзначив Притика.

За словами Москаля, всі рішення Вищого господарського суду є незаконними у разі, якщо в суддівських колегіях братиме участь Демченко.

«Демченко не має права керувати судом, брати участь в здійсненні судочинства. І якщо Демченко брав участь в суддівських колегіях або щось підписував, то всі ці рішення судів є незаконними», — наголосив депутат.

Він нагадав, що суддя після 65 років повинен подати у відставку і чекати поза роботою підписання цього прохання.

22 лютого повноваження голови Вищого господарського суду Демченка було припинено у зв’язку з досягненням ним 65 років. Згідно з вимогами статті 15 закону «Про Статус суддів» від 15 грудня 1992 року, згідно з пунктом 2 частини 4 статті 126 Конституції, суддя звільняється з посади у разі досягнення ним 65-ти років. Незважаючи на це, Демченко продовжує виконувати управлінські функції голови Вищого господарського суду.

Як повідомлялося, в квітні 2006 року голова Верховного Суду Василь Маляренко подав у відставку. 18 жовтня 2006 року Маляренко виповнилося 65 років.

Джерело:

proUA.com

Автор

Залиште коментар