Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Держстандарт відмінив наказ про введення нових стандартів для виробництва ковбаси

0 62

Держспоживстандарт відмінив наказ про введення з 1 серпня нових стандартів для виробництва ковбаси, які жорстко регламентують вміст м’яса в ковбасі різних сортів.

Про це УНІАН повідомив заступник міністра економіки Андрій Близнюк.

Таким чином, відзначив заступник міністра, нові стандарти для виробництва ковбаси, як і планувалося раніше, вводитимуться з квітня 2009 року.

Пояснюючи причини такого рішення, Близнюк підкреслив, що на сьогоднішній день виробники не готові до введення таких стандартів.

Також, на його думку, споживачі теж навряд чи будуть готові купувати продукт, в якому, згідно нових правил, будуть відсутні деякі інгредієнти і добавки, які формували оригінальний смак того або іншого сорту ковбаси.

Нагадаємо, що з 1 серпня планувалося введення нових стандартів для виробництва ковбаси, якими визначався конкретний зміст чистого м’яса, а також обмежувалася наявність різних харчових і смакових добавок, а також субпродуктів. Зокрема, згідно нових правил, ковбаса вищого сорту повинна була вироблятися на 100% з м’яса.

Джерело:

proUA.com

Автор

Залиште коментар