Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ВР ухвалила законопроект про антикризові заходи в будівництві житла.

0 123

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3354 “Про антикризові заходи в будівництві житла”. За відповідне рішення проголосували 233 депутати з 442 зареєстрованих в залі.

Метою прийняття зазначеного законодавчого акту є стабілізація будівельної галузі, забезпечення житлових прав громадян, які потребують державної підтримки та стимулювання житлового будівництва в умовах світової фінансової кризи.

Законопроект, зокрема, визначає поняття “доступне житло” та вимоги до такого житла.

Відповідно до ст. 2 державна підтримка будівництва доступного житла здійснюється шляхом сплати державою першого внеску за рахунок бюджетних коштів у розмірі 30% вартості будівництва (придбання) доступного житла. Іншу частину вартості житла сплачують громадяни, які уклали договори про будівництво та отримання житла за державної підтримки — за власні кошти або за кошти іпотечного кредиту.

Законопроектом передбачаються об”єкти інвестування доступного житла, шляхи здешевлення вартості його будівництва, вимоги до банків — учасників програми та порядок здійснення оренди доступного житла з викупом, встановлення на термін дії цього закону обмеження розміру кошторисного прибутку до 10% від прямих і загальновиробничих витрат з будівництва та граничний рівень рентабельності 10% у вартості матеріалів та виробів, в тому числі будівельних конструкцій, що використовуються в будівництві об”єктів програми.

Джерело:

РБК – Україна

Автор

Залиште коментар