Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Україна планує підвищити пенсійний вік для жінок

0 92

Україна планує реформувати пенсійну систему, зокрема збільшити необхідний для пенсії стаж та зрівняти строки виходу на пенсію чоловіків та жінок, говориться в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду, повідомляє «Комерсантъ-Украина» з посиланням на «Інтерфакс-Україна» .

Згідно документу владою планується до кінця вересня 2010 року внести законопроект, що передбачає поступове підвищення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків, додаючи шість місяців щорічно з 2010 року.

Вказаний законопроект є складовою програми співробітництва з МВФ, в рамках якої Фонд планує виділити Україні 15, 3 млрд $ протягом 29 місяців.

Також, законопроект передбачатиме збільшення мінімального строку пенсійного страхування з 5 до 15 років, збільшення на 10 років кваліфікаційного періоду для отримання повної пенсії, що має стимулювати працючих довше зберігати працездатність.

Теги:

Новини права, підвищення песійного віку, пенсійний вік для жінок, пенсійний вік для чоловіків, пенсійна реформа в Україні, МВФ, трудовий стаж, робочий стаж, професійний
Новости права, пенсионный возраст, для мужчин, пенсионный возраст дл женщин, Международный валютный фонд, оформление пенсий

Автор

Залиште коментар