Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Держкомпідприємництва скасує більшість бюрократичних процедур, необхідних для відкриття бізнесу

0 81

Замість дозвільного принципу при відкритті бізнесу в Україні тепер діятиме декларативний – власну справу можна буде розпочинати, маючи лише декларацію. Вона має підтверджувати відповідність матеріально-технічного стану підприємця вимогам законодавства. Це передбачено законом № 2451-VI про зміни у дозвільній системі. Про це заявила на прес-конференції заступник голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Галина Яцишина.

«Буде скасовано понад дві третини видів дозволів. Щоб відкрити свій бізнес, підприємцю буде достатньо лише повідомити дозвільні органи про свій намір та представити декларацію. Жодних дозвільних документів отримувати не потрібно. Але підприємці не повинні спекулювати на декларативному принципу. Вони мають подавати достовірну інформацію про відповідність матеріально-технічної бази вимогам законодавства, щоб потім не було сумно і гірко, коли прийде перевірка», – зазначила Галина Яцишина.

За словами посадовців комітету декларативними за умовчанням будуть всі види робіт і діяльності, окрім тих, які становлять небезпеку для життя і здоров’я громадян чи довкілля.

Також для полегшення відкриття та ведення бізнесу Держкомпідприємництва ініціює зменшення на 35% кількості ліцензованих видів діяльності та на 93,9% переліку видів робіт, які належать до сфери ліцензування; скасування обов’язковості печатки; посилення відповідальності чиновників за порушення порядку видачі дозволів для підприємців, створення єдиного реєстру дозвільних документів тощо.

Теги:

Новини права, бізнес, дозволи на відкриття бізнесу, як відкрити свій бізнес, фото, відео, власна справа, дозвільна система, підприємництво, як відкрити власну справу, ліцензування, ліцензії, єдиний реєстр
Новости права, как открыть свой бизнес, как открыть свое дело, фото, видео, предпринимательство, Госкомпредприниательства, разрешительная система, лицензии, печать предприятия, единый реестр

Автор

Залиште коментар