Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Кабмін затвердив нові правила надання адмінпослуг

0 91

Платні адміністративні послуги з 1 березня 2011 року зможуть надавати винятково підприємства, установи та організації,на які законами або міжнародними договорами покладені такі функції, бюджетні установи, а також держпідприємства сфери управління Державної служби технічного регулювання. Відповідну постанову ухвалено на засіданні Кабміну 5 січня.

Решта утворених при міністерствах і відомствах підприємств, установ та організацій, які надавали адміністративні послуги відповідно до інших нормативних актів, будуть ліквідовані. Таким чином, центральні органи влади надалі не зможуть своїми внутрішніми наказами утворювати госпрозрахункові підприємства, які за оплату надаватимуть адмінпослуги.

Створена за ініціативою Держкомпідприємництва міжвідомча робоча група, яка аналізувала систему адміністративних послуг, виявила в країні 11 175 утворених при міністерствах і відомствах державних госпрозрахункових підприємств, установ та організацій. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, 7 608 з них входять до сфери управління міністерств,3 567 – інших центральних органів виконавчої влади.Водночас лише незначна їх частина надає адміністративні послуги на підставі законів.

Відповідно до ухваленої Урядом постанови, до 20 лютого 2011 року міністерства та відомства повинні подати на розгляд Кабміну проекти актів про затвердження переліків платних адміністративних послуг із зазначенням, хто їх надаватиме та скільки коштуватиме така послуга. Переліки адмінпослуг після затвердження мають бути оприлюднені на офіційних веб-сайтах центральних органів виконавчої влади.

Теги:

адмінпослуги

Автор

Залиште коментар