Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Порушення на освітянській ниві

0 93

Трохи більше 143 тис. грн фінансових порушень встановили працівники Контрольно-ревізійного управління в Луганській області під час нещодавно проведеної ревізії Донбаського державного технічного університету. Серед них були недоліки при нарахуванні та виплаті працівникам заробітної плати, доплат за вчене звання та науковий ступінь, неправильні розрахунки витрат на утримання гуртожитків тощо.

Контрольними заходами встановлені факти, коли випускники, які навчалися за державним замовленням, у подальшому не працевлаштовувалися за призначенням. У таких випадках законодавством України передбачено стягнення з випускника коштів, витрачених на його навчання, але внаслідок відсутності у договорах таких зобов’язань, у Державному технічному університеті з 250 випускників кошти на загальну суму більше 7,5 млн грн стягнено не було. Як зауважено у повідомленні прес-служби КРУ у Луганській області, держзамовлення на підготовку кадрів для державних підприємств та організацій не повністю відповідає реальним потребам у кадрах. Можна припустити, що це питання певною мірою мало би позитивні зрушення, якби підготовка кадрів за державним замовленням здійснювалася не тільки для державного сектору економіки, а й для галузей, що мають стратегічне значення для економіки України, або певне соціальне значення без залежності від форми власності об’єктів, на які працевлаштовуються випускники.

Теги:

КРУ, освіта

Автор

Залиште коментар