Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Полонений українець очікує компенсації

0 93

Українець Анатолій Вдовиченко, який пробув насильно майже 15 років у свого роботодавця в Таїланді поки що не повертатиметься в Україну у зв’язку з планами щодо виплати йому заробітної плати та компенсації.

Як розповів на брифінгу прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, українські дипломати всіляко сприяли А.Вдовиченку, який ще в 1996 році прибув до Таїланду у службове відрядження терміном на три місяці на запрошення місцевої фірми. Як з’ясувалося, уже в липні 1996 року напередодні його повернення на батьківщину під час роботи він дістав виробничу травму – опік обличчя та правої руки. За словами О.Дикусарова, в цей час він отримав запрошення продовжити роботу на місцевій фірмі і не повернувся в Україну.

О.Дикусаров додав, що кілька перших місяців умови домовленості роботодавець виконував, заробітну плату виплачував, проте незабаром почав затримувати заробітну плату, а паспорт українця забрав нібито для необхідності оформлення дозволу на працевлаштування. “За словами самого Вдовиченка, він бачив свій паспорт лише двічі”, – наголосив О.Дикусаров і додав, що дуже тривалий час українець не міг залишити місце роботи через погрози фізичної розправи з боку роботодавця, зокрема і з використанням вогнепальної зброї.

Зусиллями українських дипломатів наразі українцю паспорт повернули, йому запропоновано допомогу в поверненні до України, однак Вдовиченко поки що перебуває в Таїланді, де подає заяву до міліції на свого роботодавця і домагатиметься виплати йому заробітної плати, яку йому не виплачували всі ці роки, а також, можливо, і компенсації.

Теги:

сучасне рабство, МЗС

Джерело:

Інтерфакс

Автор

Залиште коментар