Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Викрито схему привласнення природного газу

0 106

У Сумській області СБУ викрила та припинила протиправну діяльність групи осіб, які незаконно привласнили та реалізували природний газ на загальну суму 340 тис. грн.

Встановлено, що протягом листопада-грудня 2010 року четверо мешканців обласного центру – троє службових осіб, серед яких директор одного з сумських АТП, начальник автомобільної газонаповнювальної компресорної станції, заступник керівника відділу ПАТ «Сумигаз» та їх посібник з числа співзасновників АТП, здійснювали несанкціонований відбір природного газу з газопроводу ПАТ «Сумигаз» та незаконно реалізовували споживачам на автомобільній газонаповнювальній станції.

З метою уникнення відповідальності зловмисники здійснювали фальсифікацію показників лічильників природного газу, чим значно зменшували його облікову кількість. У такий спосіб правопорушниками було викрадено та незаконно реалізовано майже 125 тис. кубометрів газу на загальну суму 340 тис. грн.

Стосовно трьох службових осіб Службою безпеки України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, а стосовно їх посібника – ще й за ч. 5 ст. 27 (види співучасників) Кримінального кодексу України. За такого злочину українським законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Теги:

СБУ, кримінальна справа

Джерело:

СБУ

Автор

Залиште коментар