Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Нові розслідування нацистських злочинів

0 92

Прокуратура Дортмунда і відомство кримінальної поліції федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія ініціювали розслідування нових даних про насильство, якого зазнали радянські військовополонені і єврейське населення окупованих територій СРСР. Підставою для розслідування, порушеного за підозрою в скоєнні військових злочинів, послужили 50 фотознімків, зроблених ймовірно в роки Другої світової війни.

Ці фотографії передала до адміністративного суду міста Ешвайлера на початку січня 2010 року людина, що не побажала називати свої ім’я і прізвище. Вона повідомила, що знайшла їх на початку 60-х років під час ремонту в одному з житлових будинків Ешвайлера. На деяких знімках зображені сцени вбивств. Експерти вважають, що знімки були зроблені влітку або восени 1941 року незабаром після нападу гітлерівської Німеччини на СРСР.

Відомство кримінальної поліції Північного Рейна-Вестфалії вже розмістило два з 50 знімків на своєму офіційному сайті, одночасно попросивши людей, що володіють якою-небудь інформацією про походження даного архіву, поділитися нею з правоохоронними органами.

Теги:

військові злочини, Друга світова війна

Джерело:

Deutsche Welle

Автор

Залиште коментар